Vilka är vi?

Paraden innan tävling i Polen 2022, på den anrika internationella tornerspelstävlingen på slottet i Golub-Dobrzyn.

Perla Andersen

Vem?

Perla och Magnus är gifta och bor på Årröds Boställe mellan Kristianstad och Hörby.

På deras anläggning har de regelbundet de senaste 6 åren haft clinics med meriterade tränare, för att kontinuerligt utvecklas i sin ridning och som eventsamordnare. 

Perla är diplomerad inom Sitsoptimering hos Equestrian Fysio samt ErgoX2 Har gått kurs I-III samt påbyggnad.

Har även gått Ryttarutveckling i Working Equitation för Skånes Ridsportförbund. Perla har ridit sedan hon var 12 år och började rida på Swartlings Ridskola vid K1 i Stockholm. Inriktningarna har under åren varit dressyr, hoppning och western/reining. Arbetat som instruktör på Torns Ponnyklubb /Ryttarförening både på ridskolan och som privat instruktör. Även utbildad som Ungdomsledare,  gått basutbildning för ridspotens ledare samt

instruktörskurser i Svenska Ridsportförbundet. Perla har under senaste åren haft en del privatelever, tränar tävlingsryttare upp till LA, clinics och träningar inom ramen för hennes och makens verksamhet kopplat till ÅB Horse event.


Idag är ridningen främst inriktad på Working Equitation på tävlingsnivå och dressyr.

Perlas främsta gren är Working Equitation som hon tränar och tävlar i (LB /LA och tränar Msv). Hon tränar även tornerspel och har även tränat Beridet Bågskytte, miljöträning mm. 


Hennes ridning baseras på traditionell dressyr och markträning samt historisk ridkonst.  Vilket är en grund inom alla discipliner med bärighet och hållbar ridning både för häst och ryttare. Hållbarheten och att hela ekipaget skall vara harmoniskt är i fokus.


Skills att Arms på Teals JayJay, på Rikstorneringen, SM i Tornerspel på Hovdala Slott 2023

Perla rider även tornerspel som riddare och är medlem i Riddarsällskapet Silverfalken samt Skånska Björnens Riddare. Hon deltog på Rikstorneringen 2015 både i individuell och lag, då på den lånade härliga lilla Araben Al Ja'bar aka Lillen" som hon även lånat på några spel under sommaren 2015. Tävlade även 2019 på sin Irish Cob/partbred Balaclogh Alexis där de kom på bronsplats i lagtävlingen. Hon kom tvåa i Skills at Arms i sin klass i en träningstävling i Skånecupen för riddare, red då Teals Jay Jay. Red "Skills tävlingen", i Polen 2022 samt 2023, på den anrika internationella tornerspelstävlingen på slottet i Golub-Dobrzyn.

Deltog även på ESC kKnight Tournament i Spöttrup/ Danmark 2023 där hon red Skills at arms Perla har haft mindre träningsstall med in- och tillridning av problemhästar och arbetar som mental coach för ekipage.


Hennes egna hästar är en Irish Cob Partbred Balinaglogh Alexis, som Magnus idag har som Joust och uppvisningshäst, samt varmblodet Mercy Face men har tävlat Magnus AQH Teals JayJay i WE som idag tyvärr är en änglahäst. 


Hon har också en treårig Lusitano"tös" importerad från Portugal som ska sättas igång från marken under hösten -23

Magnus Andersen

Rider främst som riddare och tornerspel.


Magnus rider Teals JayJay, samt Smokie (Love Trigger) som är American Quarter Horse samt lånar Perlas Irish Cob Partbred Alexis. Tillsammans tränar de, tävlar och gör uppvisningar. Magnus är medlem i Skånska Björnens riddare och Riddarsällskapet Silverfalken. Var med som ridande statist i Arn-filmerna mm. Har deltagit i ett stort antal tornerspel och shower de senaste 15 åren.Magnus har även varit med i Polen 2018, 2019 ,2022 samt 2023 på den internationella Tornerspelstävingen, som hålls i Gollub /Dobrzyn i Polen. Han har här ridit och tävlat i Skills och joust. 

Deltagit i ESC Knight tournament i Spöttrup / Danmark 2023 där han Joustade och red Skills at arms.


Är uppvuxen med hästar men red inte under många år. När han som vuxen tog upp ridningen igen blev det western och tornerspel. Tycker själv att han inte är den mest välutbildade i grunden men har genom mycket träning och erfarenhet skapat en bra grund för att själv hålla i gång och ha roligt med hästen. Fortbildar sig löpande idag.Har deltagit i SM i tornerspel sedan 2009 och har som bäst en andra plats individuellt i Skills at Arms (Skicklighet med vapen och häst) och två tredjeplatser i lag. Har också vunnit uppvisningstävling Agria Tornerspels Cup på Falsterbo 2015 och 2016 i Skills at Arms.  

han har också tävlat i Working Equitation mm.

Tränar WE, beridet Bågskytte, joust mm"Min ambition är att försöka hålla mig i form och ha roligt till häst. Ingenting är omöjligt, tar bara lite längre tid"