Hovboost Probihorse 250 g.


Hovboost Probihorse är ett fint keramiskt pulver med EM-egenskaper som gör underverk för hovarna. Sprickor, hålrum, fransiga kanter, spikhål och djupa fåror i strålarna utgör en grogrund för tillväxt av oönskade bakterier. Genom att stryka på Hovboostpasta hindras tillväxt av dåliga bakterier och hoven blir friskare.


Hovboost Probihorse används tillsammans med flytande EM-A Probihorse, blandas ihop till en pasta och stryks in i hålrum, spår och på stråle som renggjorts noggrant. Blanda till så mycket pasta som behövs för några veckor och gör nytt efterhand - det på grund av att EM-A Probihorse består av levande mikroorganismer och mår bäst förvarad i sin bag-in-box utan syre och ljus fram till användning. I en sluten, ren krämburk håller pastan i några veckor.


Rengör hovarna noggrant först och spreja gärna med utspädd EM-A Probihorse (1:10). Stryk sedan på pastan. Kan även med fördel användas på kota och kotled mot mugg och rasp. Pastan kan sitta kvar tills den faller av själv.


Använd inte hovprodukter som innehåller fett eller olja. Fett tätar till och sluter ytan och under den trivs dåliga bakterier och förökar sig.


Innehåll:

100 g keramiskt EM-pulver som blandas med flytande EM-A Probihorse i annan burk efter behov. Innehåller ingenting annat.


100 g Hovboost-pulver räcker till många omgångar pasta.


Pris: 290:- /250g.