ProbihorseGreenfoot har tagit fram en egen serie EM-produkter för häst som har blivit allt populärare i takt med att nöjda kunder berättat om effekter på t ex eksem, fång mugg/rasp, strålröta, eller bara ett allmänt förbättrat hälsotillstånd, bättre immunförsvar  och blank och frisk hårrem. Flera av basprodukterna går också att använda i stallet.

Själv blev vi tipsade om EM och började vi ge våra hästar EM-A probihorse och EM-Vital under sommaren 2017 då en av våra ponnysar fått fång. Hästarna har hållit sig friska.


Utvärtes kan du använda utspädd EM-A Probihorse eller mikroferm på många sätt:

Spraya hela hästen för blank och fin hårrem, spraya och massera in i skorvig man och svans, spraya eller badda på eksem och hudinfektioner, spraya på hovar. EM-A lämpar sig också mycket bra för sårvård: tvätta med lösning (istället för bakteriedödande sårtvätt) och bygg upp en bakterieflora som tar hand om de dåliga bakterierna. Spraya på igen då och då mellan tvättarna men se till att såret inte blir för fuktigt utan får torka upp.

 

Invärtes har EM-A probihorse och EM-vital en massa goda effekter på allmäntillstånd och immunförsvar, genom att en god tarmflora stärker upp hela hästens förmåga att ta hand om störningar så som svampinfektioner, reaktioner på foder, insekter (eksem), metaboliska sjukdomar osv osv.  Observera - just nu fram till midsommar när gräset är extra kraftigt är det bättre att börja med EM-vital i ströform - om inte din häst redan är invänjd på EM-A probihorse (flytande). 

Vid tillfälliga eller långvariga problem med hovar finns också hjälp att få. Du kan använda basprodukterna EM-A probihorse eller Mikroferm även här. Greenfoot har dock tagit fram en gel som fäster bra på och i hoven, kommer åt i springor och hålrum. den funkar också mycket bra på mugg och rasp!

Om du kombinerar flytande EM  med ströet EM-Vital når du hela matsmältningssystemet. Vid eksem kan du ge EM både invärtes och utvärtes för bäst effekt. Du kan också välja att ge det flytande i dricksvattnet  (som då också håller dricksvattnet friskt) eller t ex genom att du sprayar hö och halm.
Klicka på respektive bild för mer info och pris.


Vi har till försäljning, och kommer att utöka sortimentet baserat på efterfrågan (Kolla gärna med oss om vi har det hemma, annars så tar vi hem till dig )


Webbbutiken är under uppbyggnad